virus-nieuws

iedere dag verschijnen er nieuwe virussen

Computers die onder Windows draaien zijn erg vatbaar voor virussen. Dat komt omdat de schrijvers van virussen (wat zijn dat eigenlijk voor mensen?) een maximale impact willen hebben.
Computers die onder Mac OS, Linux of Unix draaien hebben daarom veel minder te vrezen. Sophos heeft een studie gedaan, waaruit blijkt dat in het eerste half jaar van 2003 50.3% van de besmettingen toe te schrijven zijn aan de top-10 virussen van die periode, terwijl Mac-gebruikers maar 0.16% van de virus-besmettingen te verduren hebben.

gebruik altijd een anti-virus-programma, en houdt de virus-definities up-to-date

Uitsluitend computers die nooit contact hebben met de buitenwereld zijn onkwetsbaar. Maar wie wel eens internet, e-mailt, floppies gebruikt die ook in een ander computer zijn gebruikt, etc., loopt altijd risico.

Installeren van Anti-Virus apparatuur is één, het up-to-date houden van de virusdefinities is minstens zo belangrijk.
De meeste programma's hebben een 'Auto-Update' mogelijkheid. In ieder geval hier de links voor de belangrijkste leveranciers: McAfee en Symantec (Norton).

© magister design - magisterdesign.com - magister.cc